С литургия в столичния храм "Света София" на 1 август от 10.00 ч. за втора поредна година ще тръгне поклонническият поход "Рилският чудотворец".

Програмата е от 1 до 6 август 2011 г., съобщиха организаторите.

Литийното шествие с кръста, иконата и хоругвата на Св. Йоан Рилски ще продължи до ротондата "Св. Георги Победоносец", откъдето през 1469 г. са пренесени в Рилския манастир мощите на Св. Йоан Рилски.

Поклонническият път се организира от Богословския факултет при СУ, с благословията на Софийската митрополия и със съдействието на Столична община.

Желанието на организаторите е той да се превърне в традиционно събитие, с възможност за участие на поклонници от различни краища на България, което да завършва с поклонение пред мощите на светеца в храма на Рилският манастир.

Допълнителна информация по програмата и провеждането на поклонническия път може да се получи в Културно-информационен център - София и на телефон 02/491-83-44/45.

През миналата година в поклонническия маршрут са се включили 50 души. През тази година времето за прехода е удължено с един ден.