Митнически служители откриха и задържаха 42 440 кутии цигари при две отделни проверки на Дунав мост - Видин. Това съобщиха от Агенция "Митници".

На 16.09.2023г. на граничния пункт пристигнал товарен автомобил с българска регистрация. Водачът - български гражданин, представил редовни документи за превозваната стока-пакетирани хранителни продукти от България за Белгия.

По метода "анализ на риска" превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. В хода на физическия контрол в товарното помещение инспекторите установили, че в част от декларираната стока - седем палета с кашони с разтворимо кафе, са скрити стекове с тютюневи изделия. Митничарите преброили 31 200 кутии (624 000 къса) цигари от 8 различни марки с български акцизен бандерол.

При друг случай на 15.09.2023 г. около 21:00 часа, митническите инспектори отклонили за проверка влекач с полуремарке с българска регистрация. Според транспортните документи в товарното помещение се превозвала групажна стока, част от която пакетирани хранителни продукти от България за Нидерландия.

При извършените контролни действия митническите служителиоткрили, че в 20 кашона, между пакети с кускус, са скрити 11 240 кутии (224 800 къса) цигари с български акцизен бандерол.

Водачите на превозните средства и при двата случая отричат тютюневите изделия да са техни.

Тираджия опита да прекара през границата 15 000 кутии цигари, скрити в кори за баница

Тираджия опита да прекара през границата 15 000 кутии цигари, скрити в кори за баница

Водачът бил хванат да прекарва контрабанда два пъти - на Дунав мост - Видин и на ГКПП Оряхово