Съюза на инвеститорите в туризма твори първият български туристически информационен център в Испания, съобщи moneybg

Той се намира на ул. "Passeo de la Habana" 87 в центъра на испанската столица и ще бъде единственото място в Испания и Португалия, където може да се получи туристическа информация за нашата страна, да се направят резервации за почивки и екскурзии до България.

Центърът бе открит по случай Седмицата на Европа в Мадрид от Соня Колтуклиева, главен секретар Съюза на инвеститорите в туризма.

Туристическият информационен център на СИТ ще предлага на испанския пазар ваканции и екскурзии до България

Офертите за лято `2008 ще бъдат с 200 евро по-евтини, отколкото обявяват испанските туроператори.

За българските туристи ще се предлагат атрактивни оферти за Испания и Португалия. Така например едно от предложението е за 170 евро за 1 седмица със самолет в 4 звезден хотел в Лисабон, Португалия.

В перспективите на центъра се включва и идеята за откриването на low-coast полети от Испания до летищата в Пловдив и Русе веднага щом бъде отменена предпазната клауза за българските частни авиокомпании, наложена от ЕК.

Това вероятно ще стане ясно през октомври след одиторския доклад.

Туристическият информационен център на Съюза на инвеститорите в Мадрид разполага с 3 офиса в испанската столица и околностите й.

Централният офис се намира в сградата на българо-испанския център, който разполага със зали и учебен център на 400 кв.м.