Отлага се пускането на влаковете между гарите Карлово и Антон с една седмица. Първоначално бе обявено, че влаковете ще тръгнат от утре, 2 септември, но това ще стане на 8-ми септември, съобщават от НКЖИ.

Има нужда от довършително работи по ремонта на жп тунела "Козница", които да се извършат от инфраструктурния железопътен оператор ДП НКЖИ.

Възстановяват движението на влаковете в участъка между гарите Карлово и Антон

Възстановяват движението на влаковете в участъка между гарите Карлово и Антон

Това ще стане от 2 септември

Движението на нощните бързи влакове, които пътуват през Подбалканската железопътна линия по маршрута София - Варна - София, ще бъде през гара Пловдив до приключване ремонта

Спалните вагони, които се движат към композициите на тези влакове по направление София - Добрич - София и София - Варна - София, ще продължават да пътуват към състава на нощните бързи влакове по маршрута София - Варна - София през гарата ана Горна Оряховица.

Всички пътнически и бързи влакове, които преминават в участъка от Подбалканската железопътна линия между гарите Карлово и Антон, ще продължават да се движат по маршрут София - Антон - София и Бургас - Карлово - Бургас. За пътниците от тези влакове се осигурява превоз с автобуси в участъка на извършваните ремонти между гарите Карлово и Антон. За пътническите влакове по направлението София-Копривщица-София са осигурени автобуси в участъка между гарите Антон и Копривщица.

Запазват се и въведените промени в разписанията на влаковете, които преминават в този участък.

Клиентите, които вече са закупили билети за пътуване с тези влакове, могат да презаверят билетите за пътуване с друг влак или в случай, че се откажат от пътуването, ще им бъде възстановена сумата от закупените билети.

БДЖ се извинява на своите клиенти за причиненото им допълнително неудобство.