Отлага се събарянето на луксозните имоти, построени върху магистралния водопровод във великотърновското село Присово, съобщи БНР. Собственикът на постройките обжалва в съда заповедите за тяхното премахване.

Случаят стана публично известен след голямата авария на 10 март тази година, която остави Велико Търново и 14 населени места без вода.

Частно имение построено върху магистралния водопровод на Велико Търново

Частно имение построено върху магистралния водопровод на Велико Търново

Съоръжението снабдява Велико Търново, два града и 12 села с вода

Припомняме, тогава се разбра, че огромно частно имение е построено върху магистрален водопровод, който захранва над 120 000 жители във Велико Търново и 14 населени места в региона, съобщи БНР.

От ВиК "Йовковци" и от Община Велико Търново твърдяха, че разбрали за този факт на 10 март. Тогава до масивната ограда на имението в село Присово стана мащабна авария на водопровода. От Водоснабдителното дружество и от общината започнаха проверка как се е стигнало до незаконните строежи.

Във Велико Търново слагат нови водопроводни тръби под канализационните

Във Велико Търново слагат нови водопроводни тръби под канализационните

Ако ремонтът е некачествен, няма да бъде приет, уверяват от ВиК дружество

По закон не може да има подобни постройки върху и в сервитута на съоръжението. Бяха съставени констативни протоколи за три незаконни строежа - барбекю, масивна ограда и басейн.

Първоначално собственикът на имота заяви, че ще съдейства, но след това е обжалвал решенията за премахване на постройките. По казуса трябва да се произнесе Административният съд.