По решение на Общинския кризисен щаб се отменят всички културно-масови мероприятия на територията на Община Пловдив до 1 януари 2021 г. (включително), както и традиционната празнична коледната и новогодишната програма на площад "Стефан Стамболов". Това стана ясно след проведеното днес онлайн заседание, съобщи БНТ.

Решението беше взето на база актуалната епидемиологична обстановка и становището на Националния оперативен щаб за удължаване на частичния локдаун в страната.

Организаторите на коледни базари могат да предлагат продукцията си на общинските пазари "Четвъртък пазар" и "Гребна база", които са пригодени за тази дейност и отговарят на противоепидемичните предписания.

"Ще се съобразя с решението на щаба. Нашата работа е да пазим здравето и живота на хората. До последно се надявахме, че мерките ще бъдат смекчени на национално ниво и ще можем да подарим на пловдивчани повече коледно настроение, но за жалост, няма изгледи това да се случи", коментира кметът Здравко Димитров след края на срещата.