Топлофикация уведомяваме, че поради пробив на главен топлопровод е прекъснато топлоподаването към кварталите "Красно село", "Гоце Делчев", "Стрелбище" и към част от кв. "Борово" между ул. "Ястребец", ул. "Солун", ул. "Борово" и ул. "Пирински проход" в София.

Незабавно е създадена необходимата организация за работа като са осигурени тежки машини и резервни части. Авариралият участък от топлопреносната мрежа беше наблюдаван след пробива в началото на месец декември и беше установена значителна амортизация на тръбите, която е предпоставка за повишената аварийност в тази част от мрежата.

Вече има топлоподаване в столицата, очаква се парно към 10 часа
Обновена

Вече има топлоподаване в столицата, очаква се парно към 10 часа

В засегнатите райони има 7 детски градини и 4 училища

По тази причина и с оглед да се избегнат последващи пробиви по същото трасе се налага да бъде подменен изцяло по-голям участък от авариралия топлопровод.

Четири екипа на дружеството ще работят непрекъснато до възстановяване на топлоснабдяването в рамките на законово определения 48 часов срок.

Припомняме, преди 10 дни хиляди хора от четири столични квартала останаха без парно и топла вода. Столична община информира, че причината за неудобството е авария в части от районите "Красно село" и "Триадица". От "Топлофикация" работят за отстраняването на проблемите.

Четири квартала в София без парно и топла вода

Четири квартала в София без парно и топла вода

Авария на главен топлопровод е причината за спряното топлоподаване