В Бургас отпада задължителното носене на предпазни маски на открито от 1 април, съобщава БНР.

Поради все още усложнената епидемична обстановка в морския град има някои изключения от заповедта на здравния министър за разхлабване на мерките. Пенсионерските клубове остават затворени за посещение, а в дневните социални центрове за хора с увреждания ще се допускат само индивидуални занимания без групови терапии.

От 5 април детските градини в общината ще бъдат отворени. Общинският щаб обаче призовава родителите, които имат възможност да осигурят грижи за децата си в домашни условия, да го направят. Целта е да се ограничат контактите и струпванията на хора.

Предлагат задължителни маски на открито и връщане към онлайн обучението в Бургас

Предлагат задължителни маски на открито и връщане към онлайн обучението в Бургас

Морският град е сред тези с най-висока заболеваемост от коронавирус

Остава голямо натоварването на Спешна помощ и здравните заведения в Бургас. На денонощие на спешните телефони се получават между 180 и 200 повиквания. Засега все още има свободни легла в болниците, но ръст на заболелите от коронавирус РЗИ има готовност до края на седмицата да издаде заповед за разкриването на допълнителни легла.

Медиците призовават хората да търсят Спешна помощ само при необходимост, за да не се натоварва излишно свободният ресурс от спешни екипи.

По искане на болниците общината е поръчала доставянето на кислородни концентратори за обдишване, които ще бъдат разпределени между лечебните заведения.

Детските градини отварят от 5 април, фитнесите - от 1 април при 30% заетост

Детските градини отварят от 5 април, фитнесите - от 1 април при 30% заетост

От 12 април се възобновява и присъственото обучение по график