Правителството отпусна още 1.4 млн. лв. на общините Бургас и Камено за справяне с пораженията от наводненията в района.

По бюджета на община Бургас ще бъдат преведени 800 000 лв., а за Камено са 600 000 лв.

Над 13 млн. лв. допълнително за бедствия одобри правителството
Обновена

Над 13 млн. лв. допълнително за бедствия одобри правителството

4 млн. лв. от тях отиват за щетите в Бургас

Средствата са предназначени за частично разплащане на извършените дейности по възстановяване на сгради и инфраструктурни обекти, разчистване на пътна мрежа, речни легла и дерета от наноси, както и други неотложни разходи, възникнали в следствие на бедствието от 25 октомври 2017 г.

Предложението за допълнителната финансова помощ беше е на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. Средствата ще бъдат осигурени от резерва за непредвидени и неотложни разходи по Закона за държавния бюджет на България за 2017 година.

МС отпусна 1 млн. лева за ремонт на къщи и пътища в Бургас и Камено

МС отпусна 1 млн. лева за ремонт на къщи и пътища в Бургас и Камено

Отварят 4 общински депа за отпадъци до 30 ноември

 

Припомняме, при бедствието в област Бургас най-тежко беше положението в община Камено, където беше обявено и бедствено положение. При наводненията загинаха общо 5 души.
Много хора бяха евакуирани от домовете си, като част от тях бяха приютени в общински сгради. В прокуратурата бяха образувани четири производства за жертвите от наводнението в Бургас.
При проливните дъждове в нощта на 23 срещу 24 октомври 2017 г. се се излели около 200л/кв.м. дъжд. Инспекторите на ДАМТН установиха 7 броя язовира със скъсани стени.