Пожарът, избухнал тази сутрин в психодиспансера в София, е унищожил покрива и подпокривното пространство на Белодробната болница, както и поликлиниката на психиатричното лечебно заведение.

При инцидента няма пострадали. Настанените в Центъра за психично здраве 51 пациенти са били евакуирани заради липса на електрическо захранване и топлоподаване.

В момента се извършва релокация на пациентите на Психиатричната болница в други лечебни заведения с психиатрични структури в София - ДПБ "Св. Иван Рилски", УМБАЛ "Александровска", ЦПЗ "Проф. Н. Шипковенски", ВМА и УМБАЛНП "Свети Наум". Работата на дневните програми, осъществявани в психодиспансера, няма да бъде прекъсвана.

Петима пациенти на Белодробната болница, за които е необходимо медицинско наблюдение и терапия, също са релокирани.

Настаниха трима пациенти от психодиспансера в болница "Св. Анна"

Настаниха трима пациенти от психодиспансера в болница "Св. Анна"

До възстановяване на инфраструктурата в района

Здравният министър Кирил Ананиев разпореди незабавно да бъде извършена оценка на щетите и да се предприемат действия за консервация на покривното пространство на Специализираната болница до реализирането на ремонтните дейности.

Реконструкция ще бъде извършена и на сградата на Поликлиниката на ЦПЗ - София област.

Припомняме, пожарът избухна малко след 5 часа тази сутрин. Всички 51 пациенти на психодиспансера бяха евакуирани, а огънят беше локализиран.

Предполага се, че пламъците са тръгнали от безстопанствена сграда до психодиспансера.

Месец по-рано пожар избухна и в "Пирогов". Той беше предизвикан от взрив от кислородната система на отделението по Спешна помощ. Тогава имаше две жертви. И тогава персоналът на болницата успя да изведе останалите пациенти от отделението.

Горя психодиспансерът в София
Обновена

Горя психодиспансерът в София

Големият пожар е в близост до Сточна гара, до центъра на Спешна помощ