Столичният квартал "Овча купел" е откъснат от света. Живеещите там нямат адекватен градски транспорт, улиците са разбити и без тротоари, не са осветени и са потънали в кал. След 20.30 часа хората не могат да се приберат поради липсата на транспорт. Това заявиха жителите на столичния квартал пред общинския съветник инж. Симеон Славчев.

"В тази част на София сме забравени от Бога и от Центъра за градска мобилност", категорично заявиха жителите на "Овча купел". По думите им трамваите по линия №11, която е най-често ползваната линия в района, редовно се чупят. Случвало се и в пикове часове трамваят да стоварва хората на депото "като животни", за да чакат следващия трамвай.

Освен това жителите на столичния квартал посочиха и че в района на улиците 683, "Бързарица" и "Народно хоро" няма тротоари, а трасето до 151-о училище на практика е невъзможно за пешеходци, защото трябва да минават между автомобили, рейсове и камиони. Гражданите обясниха и че са потърпевши и от мръсотията, която се създава от камионите, които строят метрото, а калта се разнасяла по улиците. Хората се надяват и че отдавна обещаният им парк "Кукуряк" скоро ще бъде ремонтиран и облагороден.

В хода на изслушването на гражданите Славчев пое ангажимент изграждането на улица "Феникс" и тротоарите по ул. "Народно хоро" да бъдат вкарани в бюджета на Столична община за 2018 година, за да бъдат финансирани. Той обеща и да вкара в дневния ред на постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС всички транспортни проблеми на хората от "Овча купел".

Според Славчев и жителите на квартала в Гугъл съществува улица "Феникс", но така улица реално нямало. Жители твърдят, че вече 5 години получават обещание, че улицата ще бъде изградена, но "до ден днешен, тя е само виртуална".