Локомотивът на пътническия влак от Брусарци за Лом се е запалил на крайната гара при прегариране.

Информацията е потвърдена от Бойчо Скробански от Националния брод за разследване на произшествия в железопътния транспорт, след като за инцидента са сигнализирали граждани, съобщи БНР.

"По първоначална информация на ръководителя от Локомотивно депо, район Мездра, запалени са силовите кабели на помпата, която върти хидравличното масло на тяговия трансформатор. Няма пострадали - благодарение на локомотивната бригада, която своевременно с наличните пожарогасители в локомотива е потушила пожара и към мястото са се притекли, естествено, и органите на Регионалната служба "Пожарна безопасност", които са оказали съдействие с още един пожарогасител и с това пожарът е ликвидиран", информира Скробански.

Припомняме, че през последните месеци станаха няколко подобни инцидента. Миналата седмица локомотив пламна на гара Разпределителна в Перник. Преди това локомотив на пътническа композиция се запали между гарите Мездра-юг и Черепиш. Проблем с локомотив на пътнически влак възникна и на 4 януари край гара Пордим, в близост до Плевен. В началото на ноември пък се запали пътническият влак Варна-София. При инцидента пострада машинистът.

28 пожара във влакове за година и половина отчете Христо Алексиев

28 пожара във влакове за година и половина отчете Христо Алексиев

7 от новите локомотиви Сименс са извън движение