Столичната девета поликлиника е оставена без отопление, съобщи Нова ТВ. За това са сигнализирали зрители. Според работещите в лечебното заведение от 10 години вече пациентите и персоналът там мръзнат.

Лекарите работят с якета, шапки и шалове, а хората трябва да бъдат преглеждани при температура от 10 градуса в стаите. Медиците споделят, че е невъзможно да работят в такива условия и да карат болни деца и възрастни да се събличат за преглед при тези ниски температури.

Термометърът в коридора пред кабинетите пък сочи минус 2 градуса. На такава температура болните трябва да чакат за преглед.

От Столична община обясниха, че сградата е стара. Тя е бивша ясла и е предвидено да се отоплява на мазут. Тъй като това вече не се случва, отоплението се извършва чрез климатизация. Парното не се използва.

Има проблеми и с покрива, който тече. Има план да бъде оправен, но не е ясно кога. Пукнатини има навсякъде. От общината признават, че се налагат сериозни укрепвания на цялата сграда. Не се ангажират обаче да кажат кога ще има отопление.