Възстановиха движението посока София по автомагистрала "Тракия" в 18:00 часа. Инцидентът бе в района на "Траянови врата", където по-рано лек автомобил се запали поради техническа неизправност. Огънят бе погасен от пожарен автомобил, пътят - обезопасен, информираха от МВР.

Запалил се автомобил временно затрудни движението на автомагистрала "Тракия" в района на тунела "Траянови врата", съобщиха от МВР.

Няма пострадали, причината е техническа неизправност в лек автомобил, който се е запалил, движението към София временно е спряно, уточниха от полицията.

Сигналът е получен към 17.20 часа. Информацията е за горящ автомобил на автомагистрала "Тракия" в района на тунела "Траянови врата", на територията на ОДМВР-Пазарджик, посока София.

Движението временно е спряно в посока София до погасяването на пожара в леката кола и обезопасяването на пътя.

Минути по-късно, в района на 255-я километър на АМ "Тракия, на територията на Сливен, лек автомобил е аварирал, в него леко се е ударил друг автомобил. Няма пострадали, двата автомобила са в аварийната лента и не затрудняват движението.

По-рано, в друг участък от АМ "Тракия" - при 297-мия километър, на територията на ОДМВР-Ямбол, водачка на лек автомобил е катастрофирала без да засегне друг автомобил. Шофьорката е откарана за оказване на медицинска помощ. Пострадалият автомобил е създал затруднение в придвижването в посока София.