До 21-и май е срокът, в който пловдивчани с многогодишни жилищноспестовни влогове трябва да имат яснота дали да инвестират в ново жилище, да се кооперират за терен с право на строителство или да търсят парична компенсация за лихвоточките си.

Това напомнят от Общината, цитирани от радио Пловдив.

Местната комисия по въпроса е готова за този период да преразгледа и молби, които в миналото са получили отказ.

Това е възможно с влезлите в сила изменения на Закона за уреждане на жилищните въпроси на гражданите с жилищноспестовни влогове. Затова близо 20 хиляди пловдивчани могат да проучат как да се възползват от правата си, препоръчват от местната комисия.

Дава се възможност в Банка ДСК да се извършват прехвърляния на права по влоговете между роднини. 21-и май е последният срок, в който невключени досега в окончателни списъци и приемателите на влогове може да представят документи пред местната комисия в малката сграда в двора на голямата община.

Ако хората с жилищни влогове не са придобили апартамент, не са започнали изграждане на жилще и не желаят да се кооперират за строителство върху терените в район „Южен", които общината отреди, те могат да кандидатстват за парични компенсации за лихвоточките си.