Ремонтът на пропадналия мост край Червен бряг, който трябва да приключи до 60 дни, започна при тежка метеорологична обстановка, предаде бТВ.

Според кмета инж. Данаил Вълов минусовите температури не затрудняват работата. Проблем обаче може да се окаже покачването на нивото на р. Искър. Той обясни, че за да се отбива реката, трябва да се укрепят две колони.

Жители на Червен бряг излизат на протест

Жители на Червен бряг излизат на протест

Без достъп са няколко село заради рухнал мост

В момента мостът може да се използва единствено от пешеходци, а автомобилите трябва да заобикалят 90 км. Дори след като съоръжението бъде възстановено, по него ще преминават само леки коли. Това обаче няма да разреши проблема с бизнеса, категорични са предприемачи.

Ежедневно на стотици работници им се налага да заобикалят, за да отидат на работа. Някои от тях излизат и в неплатен отпуск. Потърпевши от липсата на пряк достъп са общо 7000 души.

Кметът подчерта, че мостът не пропаднал заради минаването само на няколко тежкотоварни камиона. Той обясни, че до срутването се стигнало поради ремонта на моста при Чомаковци. Според Вълов мостът при Червен бряг се повредил, когато по него започнали да минават нерегламентирано още тирове.

Припомняме, вчера президентът Румен Радев обсъди с военния министър Красимир Каракачанов възможността да се постави понтонен мост, който да улесни движението в региона.

Президентът звъни на военния министър за понтонен мост за Червен бряг

Президентът звъни на военния министър за понтонен мост за Червен бряг

Президентът Румен Радев звънна на министър Красимир Карачаканов