Възрастна жена от Ловеч е била измамена по най-популярната в момента схема на "ало"-тарикатите, съобщи БТА. Тя се е простила с всичките си спестявания - 4000 лв.

77-годишната жена е подала сигнал в районното управление, че вчера на домашния й телефон се обадил непознат и се представил за полицай.

„Ало”-тарикати ужилиха баба с 20 000 лв.

„Ало”-тарикати ужилиха баба с 20 000 лв.

Действали по модерната напоследък схема, че са ченгета

Както и в предишните подобни случаи, и сега фалшивото ченге е обяснило с най-сериозен тон, че са по дирите на банда телефонни измамници. Затова им трябвало помощта на бабата, защото тя била набелязана за жертва. Трябвало да даде парите на измамниците и да ги закопчаят на място с доказателството.

Бабата се съгласила и сложила парите в пликче, което пуснала през терасата. След това зачакала "ченгетата" да хванат "измамниците". След като нищо не се случило, след известно време се обадила в районното да пита какво става с акцията.

Мним полицай застава пред съда за измами

Мним полицай застава пред съда за измами

Друг телефонен измамник се представил за служител на голяма търговска верига

Така разбрала, че е била измамена. Образувано е досъдебно производство, но се води срещу неизвестен извършител.

Менте полицай за малко да измами баба с 20 бона, завлече я със 700 лв.

Менте полицай за малко да измами баба с 20 бона, завлече я със 700 лв.

Убедил я, че ще участва в „спецакция” по залавяне на апаши

От МВР подсещат за пореден път под никакъв предлог да не се предоставят лични данни и пари на непознати хора, които се представят за полицаи, следователи, прокурори, лекари и т.н. Не съществува практика служебни лица да събират парични суми по такъв начин. В случай на обаждане с такъв характер незабавно трябва да се потърси помощ и съдействие на тел. 112.