Няма опасност големият пожар в планината Влахина в Северна Македония в близост до границата на страната ни да се разрасне в посока България и да навлезе на наша територия, съобщи БНР. В гасенето вчера са участвали самолети и хеликоптер.

По думи на директора на Горското стопанство в Катунци Пламен Поюков пожарът в планината Славянка е локализиран от двете страни на границата ни с Гърция. Пълното му потушаване обаче ще отнеме поне седмица. Прокарани са километри просеки, но в вътрешността на засегнатата територия все още има тлеещи огнища.

Локализиран е пожар в района на крепостта "Сторгозия" в близост до парк "Кайлъка" край Плевен. Там вчера са горели сухи треви и храсти. На място са останали четири противопожарни екипа. Няма пострадали хора. Не са в опасност и паркът и разположените в близост вили.

Пламнаха сухи треви край летището в София

Пламнаха сухи треви край летището в София

Няма пострадали

Пожар е засегнал растителност край няколко вили в квартал "Миньор" на село Атия в община Созопол. Няма опасност за имотите. Огънят е обхванал широколистна гора в посока Созопол.

Локализиран е огънят, който пламна вчера в сухи треви в кв. "Христо Ботев" в София в близост до столичното летище. Той предизвика силно задимяване заради изхвърлените в засегнатия район отпадъци и гуми.

Високите температури са предизвикали пожар и в регионалното депо на Враца, което е разположено край село Косталево. Няма опасност за местните жители. Огънят е локализиран. За 24 часа на място остават екипи на пожарната, депото за отпадъци и общината.

Пожар избухна отвъд границата край Малко Търново

Пожар избухна отвъд границата край Малко Търново

Изпратени са български пожарникари и горски служители