Пожари продължават да бушуват в различни региони на страната. Най-силно засегнати са областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол.

По информация на БНР огнеборците вече трети ден се опитват да изгасят пожарите, обхванали общините Хисаря и Калояново. Там дори е обявено частично бедствено положение.

Основните усилия са насочени към потушаването на огъня при село Иван Вазово. По останалия периметър има отделни огнища. Целият район се обхожда от смесени групи от пожарникари и доброволци.

Нова телевизия съобщава, че е тежка ситуацията в Свиленградско. Пламъци са обхванали широк фронт в района на Равна гора, Левка и Дервишка могила. Изгорели са няколко необитаеми къщи.

Край свиленградското село Мустрак горят 73 000 дка. 18 хиляди от тях са горски фонд. Директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Александър Джартов посочва, че силният вятър е разпространил огъня към селата Щит и Михалич.

Разраства се пожарът в Държавното ловно стопанство "Осогово". Изпепелени са около 400 декара голи площи. Пламъците са обхванали и около 150 декара гора. Пожарът е в изключително труднодостъпен терен, съобщава БНТ.

Продължава и гасенето на пожарите в Средна гора. Овладяно е огнището, което възникна край село Баня.

Военнослужещи от Сухопътните войски също се включха в действията по погасяване на големия пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци и град Хисаря, област Пловдив.

Червен и оранжев код за пожари е обявен в цялата страна
Обновена

Червен и оранжев код за пожари е обявен в цялата страна

В Пловдивско и Хасковско е обявено частично бедствено положение