Сигнал за две момчета от града, пропаднали във водите на езеро "Борово око" в южната част на Търговище са получили полицаите от районното управление. Инцидентът станал на 31 декември 2008 г.

Момчетата паднали след като се пропукал ледения слой над водата. На мястото се отзовали главен полицай Анатолий Малчев - командир на отделение в група „Опазване на обществения ред" и служителят в същата група старши полицай Мариян Петков.

Чули виковете за помощ на двете 15-годишни момчета, които идвали от около 25 м навътре от югоизточния бряг на езерото.

Момчетата били потънали до гърдите, но не можели да се изкачат на леда заради вече изтръпналите им крайници в ледената вода. В този ден температурата на въздуха следобеда била около минус 10 градуса.

На помощ пристигнали още двама техни колеги от автопатрул на "СОТ" в ОД на МВР - командир на отделение Румен Ангелов и ст. полицай Йордан Ангелов.

С помощта на полицаите, премръзналите момчета били изтеглени на брега, а после - откарани с полицейския автомобил в болницата в Търговище, където им оказали медицинска помощ.

Ръководството на ОД на МВР-Търговище е предложило до министъра на вътрешните работи четиримата служители на реда да бъдат наградени за проявените от тях съобразителност, инициативност и хладнокръвие, с които спасили живота на децата.