Прекратен е договорът на надзорната фирма, отговорна за качеството на ремонта по столичната улица "Козлодуй", обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Строителите имат малко повече от две седмици, за да изградят тротоарите наново. В противен случай фирмата изпълнител ще трябва да плати солени глоби, посочи кметът, цитиран от Дарик.

Ако до 11-и ноември изпълнителите не са готови с обекта, общината ще наложи глоба в размер на 200 хиляди лева за некачествено изпълнение. Допълнително ще има и санкция по 36 000 лева на ден за закъснение.

Фандъкова коментира още, че контролът върху повторния ремонт е поверен на общинския надзор. Наказани за некачествения ремонт по улица "Козлодуй" ще има и това ще бъде надзорната фирма, чийто договор вече е прекратен, заяви Фандъкова.

"За мен е важна работата на надзорната фирма. Това е фирмата, която трябва да следи и да не допуска цялото това изграждане, а да го спре навреме. Затова съм наредила да се прекрати договорът с надзорната фирма", каза столичният градоначалник.

А за доброто, макар и повторно изпълнение на обекта, ще следи общинска фирма, обясни Фандъкова. "Ще изискам от директора на "Софияинвест" да следи този обект, за да не губим излишно време", каза градоначалникът.

Движението на автомобили по "Козлодуй" беше пуснато в края на миналата седмица. Още тогава са се показали пропуските при изпълнението.

"При моето посещение, когато пуснахме движението, за да може все пак да то да е свободно, огледах обекта и категорично не приех тротоарите по начина, по който са направени. Разпоредих да се организира изцяло ново изграждане на тротоарите", каза Фандъкова.