През цялата нощ е продължила борбата с пожара, който гори край Казанлък. Пожарникари, горски служители и доброволци са се включили в гасенето на огъня, съобщи Нова телевизия.

Пожарът избухна вчера във военния полигон до Казанлък при обезвреждане на невзривени боеприпаси. Той бързо се разпространи и стигна до гората и района около вилната зона край града. В гасенето се включи военен хеликоптер.

Няма пострадали хора. Има данни за изгорели необитаеми къщи във вилната зона. Подбалканският път София-Бургас остава затворен в участъка до пожара.

bTV информира, че две тежки машини на мини "Марица изток" от 01:00 ч. през нощта правят просеки в гората.

Пожарът се развива на север и на североизток. Огънят е стигнал до близкия път. Огнеборците се опитват да ограничат периметъра му.

Пожар избухна при унищожаване на боеприпаси в полигона до Казанлък
Обновена

Пожар избухна при унищожаване на боеприпаси в полигона до Казанлък

Огънят се разпространява към вилна зона

"Фронтът от западната страна е спрян, фронтът от северната страна е спрян на четири пети, остава да се работи на североизток. Източната страна - с машини от "Мини Марица-изток" и от Югоизточното държавно горско предприятие е подсигурена с просека, която успяхме да удържим през нощта. И южната част, двулентовият път там, нещата в момента - в най-източната част излизат някои от езиците на пожара, екипите са на място", информира шефът на старозагорската пожарна комисар Стоян Колев, цитиран от БНР.