Петричката закусвалня, в която след консумиране на дюнери и хамбургери 8 деца получиха хранителни интоксикации, остава временно затворенa.

В пробите от млечно-майонезения сос, приготвян на място, както и в приготвеното птиче месо е установено наличие на патогенни стафилококи, съобщиха от земеделското министерство.

Резултатите от изследването на работничката от павилиона за дюнери доказаха, че тя е носител на стафилококос ауреус. След анализ на резултатите, стана ясно, че се касае за вторично замърсяване на храната от персонала и лошата хигиена в обекта.

След направените проверки Областната дирекция по безопасност на храните - Благоевград, е наложила и акт за установяване на административно нарушение.

Констатираните нарушения са неправилно съхранение на храни от животински и неживотински произход, изискващи определен температурен режим на съхранение, лоша хигиена по време на работа.