Районната прокуратура в Асеновград е образувала дознание във връзка с прекъснатата доставка на интернет, кабелна и цифрова телевизия. От прерязан оптичен кабел са засегнати хиляди асеновградчани, обясни районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров. Причината е спор между фирмите - ТВ САТ КОМ и Цифрова кабелна корпорация.

Правим всичко възможно по най-бързия начин да се пуснат телевизията и интернета, тъй като в крайна сметка са ощетени гражданите, увери той.

Калоян Димитров обясни още, цитиран от радио Пловдив, че екип от разследващи заедно с вещи лица ще посетят на място шахтата с отрязаните кабели. Експертната им оценка ще е основание да се прецени кой е виновен за рязането на кабелите и едва тогава ще се реши какво да се предприеме.

Районният прокурор на Асеновград каза още, че са постъпили жалби и от двете страни - още вчера са подадени две жалби от телевизия ТВ САТ КОМ, чиито собственик е Красимир Кирев, но вече има постъпили жалби и от Иван Гологанов - собственик на Цифрова кебелна корпорация ЕООД. Нужно е време, за да преценим и реагираме, допълни прокурор Димитров.

Той припомни, че войната между бившите съдружници продължава повече от година и са необходими точни доказателства, за да се прецени чия е вината за ситуацията.