Около стотина симпатизанти на партия „Национален фронт за спасение на България" (НФСБ) организираха протест пред сградата на Столична община под наслов „Десетте лъжи на кмета Йорданка Фандъкова".
Протестиращите внесоха в деловодството на общината писмо с искане за оставката на градоначалника.

Те носеха плакати с иронични колажи. На един от тях бившият министър-председател Бойко Борисов бе изобразен да държи кметицата на конци. На друг пък тя бе яхнала бездомно куче.
Имаше две снимки на кмета Фандъкова и президента Плевнелиев от събитието „Най-добър град за живеене" от 2011 г., когато столицата спечели конкурса. Надписите на снимгите гласяха - „София - най-добър град за живеене на спонсорите на ГЕРБ" и „София - най-добър град за живеене на уличните кучета".

Два други плаката обявяваха: „София - не вярва на лъжи" и „Честит първи април г-жо Фандъкова".
Възрастна жена пък държеше плакат с надпис: „Да изгоним кмета и Сие заради парното, водата, дупките, боклука, кучетата и високите данъци".

Протестиращите скандираха под прозореца на Фандъкова „Оставка" и „Фандъкова иди си, боклуците вземи си", „Искаме промяна и щастлив живот, всеки в България да живее като Бог".

Силвия Трендафилова - координатор на НФСБ за град София, изчете писмото, което бе внесено в деловодството. В него от партията се спират на десетте предизборни обещания на Йорданка Фандъкова, като по всяко едно от тях те имаха сериозни възражения и ги нарекоха „лъжи".

„Госпожа Фандъкова гарантира с лицето и подписа си и ние я призоваваме да поеме своята отговорност", посочи Трендафилова по този повод и продължи: „Не ни интересува защо обещанията не са изпълнени - дали поради некомпетентност или заради намеса".

Изтъкнати бяха проблемите с незаконните цигански гета, неспазени отстояния между сградите в името на бизнес интереси, продължаващата липса на завод за боклук.

Според НФСБ транспортът в столицата е отдаден на близки до ГЕРБ фирми, което важи и за басейните в София. Витоша пък е недостъпна за столичани, тъй като е в ръцете на един от най-големите символи на олигархичните модели, смятат организаторите на протеста.

Подчертана бе липсата на достатъчно места в детските градини и проблемът с високия звук от високоговорителите на джамията Баня Башъ. Лъжа е според протестиращите и твърдението за сигурен град, тъй като в столицата ни хора биват разкъсани от бездомни кучета и стават жертва на циганска престъпност.

Според Данчо Хаджиев, който е съпредседател на НФСБ, морален дълг на Фандъкова е след оставката на кабинета "Борисов" и тя да се оттегли. Според него тя е едно от най-ярките лица на една провалена партия.

В началото на протеста пред Общината се появи и вечният протестиращ Йоло Денев, който бе помолен от Силвия Трендафилова да напусне, тъй като не е част от партията.

Част от претенциите на протестиращите:
1. Добре планиран и устроен град - лъжа
истината - незаконни цигански гета, груби нарушения на закона за устройство на територията, незаконни надстройки и неспазени отстояния между сградите в името на бизнес интереси.

2. За чист и зелен град - лъжа
истината - завод за боклук няма, а сметището в суходол продължава да трови столичани. обществените тоалетни са изоставени и неизползваеми.

3. За град на децата и младите хора - лъжа
истината - острата липса на места в детските градини е основен проблем на родителите.

4. За европейска столица на културата - лъжа истината - незаконните високоговорители на джамията „Баня башъ" не са премахнати, женският пазар в сърцето на София е същинска язва, музей на София все още няма, а красивите сгради паметници на културата се рушат.

5. За сигурен град - лъжа
истината - в столицата ни хората биват разкъсвани от бездомните кучета и стават жертва на циганската престъпност.