Десетки граждани се събраха на различни места в София, за да изразят несъгласието си с мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса у нас, съобщи БНР.

Протестиращите определят ограничителните мерки - като "нехуманна и аморална липса на решение, заради което хората гладуват и остават без работа".

Припомняме, сред мерките са забрана за разходка в паркове и градини, забрана да се събират повече от двама души на едно място, хората, които идват от друг град да стоят с 14-дневна карантина.

Събралите се настояват за адекватни мерки за социална адаптация. 

Радев се опасява, че без план за излизане от кризата рискуваме втора вълна

Радев се опасява, че без план за излизане от кризата рискуваме втора вълна

Той подчерта, че нямало да участва в хора на паника, предпочитал гласа на разума

"Покрай коронавируса много хора останаха без доходи, без помощи, без нищо - на улицата. Започваме нещо мащабно. Надяваме се много хора да се включат, за да може да има промяна. Кризата винаги е била, тук винаги сме я усещали. Най-силно я усетихме януари месец, преди да почне пандемията, преди да почне всичко", заявиха протестиращите.

Те търсят промяна. Искат хората, останали без работа, без доходи, да получат нещо. Настояват да се вдигнат строгите ограничения, хората да почнат да получават доходи, да могат да живеят, казаха някои от протестиращите.

"Утре всички това ни чака - да живеем на улицата, да умираме като кучета, като животни по улицата. Покрай пандемията останах без работа", каза един от протестиращите. 

Борисов чертае спешен план за връщането на тарикатите в София

Борисов чертае спешен план за връщането на тарикатите в София

На среща в МС с оперативния щаб и вътрешния министър Маринов

Припомняме, преди два дни хората от столичния кв. "Факултета" се бяха събрали на пропускателния пункт на квартала и за кратко скандираха "Оставка". Те протестираха срещу строгите мерки за ограничаване на коронавируса. Според местната власт техният протест е бил организиран в социалните мрежи.

В кварталите "Филиповци" и "Факултета" има случаи на заразени с коронавируса, които са общували с десетки други хора. 

Кратък протест в столичния кв. "Факултета" срещу засилените мерки

Кратък протест в столичния кв. "Факултета" срещу засилените мерки

Ще бъдат предоставени хранителни пакети след празниците, обясни Фандъкова