Жители на столичния квартал "Люлин" се събраха на протест тази сутрин. Недоволните граждани настояват да бъде поставен светофар на кръстовището между бул. "Панчо Владигеров" и бул. "Д-р Петър Дертлиев". Това предаде БНР.

Хората се притесняват, че участъкът е много опасен и натоварен, а през него минават и много деца на път за училище. Според демонстрантите има достатъчно пешеходни пътеки, но те са опасни, защото шофьорите, които идват от Околовръстното до това кръстовище не виждат пешеходните пътеки и децата. Протестиращите поясняват, че това затруднява преминаването на пешеходците.

Недоволните граждани са подали жалба до Столична община преди 2 години, но все още не е предприето нищо по въпроса. По думите им на проведена среща в СО на 10 септември им е обещано, че на опасното кръстовище ще бъде поставена светофарна уредба, но това ще стане най-рано през март 2025 г.

"За съжаление, със самата светофарна уредба се получи забавяне в процеса на проектиране и съгласуване на документацията, тъй като от "Софийска вода" вече два пъти променят изходните данни и указанията, които са ни подадени, което налага всъщност препроектирането на обекта", заяви директорът на Дирекция "Управление и анализ на трафика" към Столична община Димитър Петров.

ИПБ иска връщане на мигащия зелен сигнал на светофарите в София

ИПБ иска връщане на мигащия зелен сигнал на светофарите в София

Свикване на Консултативен съвет по безопасност на движението е сред исканията на експертите