Продължават антиправителствените протести, а трите кръстовища в София - Орлов мост, пред Ректората на СУ "Климент Охридски" и "триъгълника на властта", заключен между Министерски съвет, Парламента и Президентството - остават блокирани.

Тази сутрин протестиращи готвят обсада на областната администрация. Те ще отидат на бул. "Витоша" 6, за да поднесат "цветен поздрав на гражданите изроди".

Посещението на областния управител Илиан Тодоров е отговор на неговото изказване с пост във фейсбук преди четири дни за сблъсъка на бул. "Ситняково" от 18 август, когато протестиращи влязоха в конфликт с шофьорка, която се опита да премине през блокадата на Кръстовището. По случая има и повдигнати обвинения.

Илиян Тодоров предизвика с поста си и реакция от страна на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Илиян Тодоров е бивш член и всъщност представител на "Атака" във властта.

В 10 ч. пък има насрочен друг протест в резиденция "Бояна", където главният прокурор Иван Гешев свиква над 700 прокурори и следователи на национално съвещание на прокуратурата.