И вторият търг за продажба на помещенията, в които е Центърът за спешна помощ в Бобов дол, се провали, след като единственият кандидат да ги закупи, не се яви, съобщи БНР. 

Помещенията са обявени на търг при първоначална цена от около 5 хил. лева от синдика на закритата преди 10 години общинска болница.

От общината са изпратили писмо до здравното министерство за решаване на проблема с базата на Спешното в миньорския град.

На първия търг преди Нова година се яви и общината в опит да закупи и да запази сегашните помещения и офиси на спешното звено, което осигурява медицинската помощ и обслужва общината с около 9-хилядно население.

Бобов дол може да остане без Спешен център

Бобов дол може да остане без Спешен център

Помещенията, в които се разполага той, са обявени на търг

Общината обаче беше отстранена от наддаването, тъй като е собственик на капитала на дружеството. Така се стигна до втория търг, който се провали.

Предстои и трети и той ще бъде насрочен от Окръжния съд в Кюстендил.

Решението е да бъде изграден нов Спешен център в града, за което има отреден терен и изготвен проект, обясни Йорданка Гоцева, зам.-кмет на Бобов дол.

"От две години имаме отделен терен, за да може да се направи нов спешен център, но досега държавата не е започнала неговия строеж. Истината е, че няма да има помещения, но общината ще направи всичко възможно да намери някакви други помещения вътре в сградата на болницата", допълни зам.-кметът.