До края на седмицата ще бъде направен обстоен обход на всички заграждения по магистралите и ще бъдат обобщени резултатите. Това съобщи Радослав Влахов, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" на съвместна пресконференция с инж. Иван Досев, директор на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ и главен инспектор Калоян Драганов от ГД "Национална полиция" на МВР.

Влахов подчерта, че подобни обходи се правят непрекъснато, като част от тях с по-ограничен обхват се поправят на момента.

Предстои през следващата седмица да започне отстраняването на по-сериозните пробиви от служителите на областните пътни управления и пътноподдържащите фирми.

Кон на АМ "Тракия" предизвика катастрофа

Кон на АМ "Тракия" предизвика катастрофа

При удара животното е загинало

Относно инцидента на АМ "Тракия" с безстопанствен кон инж. Досев коментира, че животното е излязло на магистралата през пътния възел, който е в близост до скоростното трасе и осигурява връзката с останалата пътна мрежа. Тези места обаче няма как да бъдат оградени. Той призова гражданите да сигнализират своевременно, а стопаните на животни да бъдат по-отговорни, тъй като оставянето на животни край пътя без надзор застрашава пътуването на всички.

Припомняме, вчера премиерът Бойко Борисов нареди да се направи спешна проверка на загражденията по магистралите заради катастрофата между кон и кола на АМ "Тракия", при която животното загина, а по чудо нямаше пострадали хора.

"Там, където са откраднати, веднага да се възстановят, там, където са пробити, да се поправят", разпореди Борисов за загражденията.

Спешна проверка на загражденията по магистралите разпореди Борисов

Спешна проверка на загражденията по магистралите разпореди Борисов

Не може да излиза кон на магистрала, категоричен е премиерът