Районният съд в Дупница пусна от ареста срещу 1000 лева гаранция 39-годишния Найден Ангелов, който беше задържан за това, че е нанесъл побой над съпругата си в Бобов дол, съобщават БНТ и Нова телевизия.

Срещу мъжа е издадена ограничителна заповед и той няма право да се приближава на по-малко от 50 метра от съпругата си, децата и тъщата си.

Според съда травмите на пострадалата Таня Ангелова не са животозастрашаващи. Резултатите от медицинската експертиза показали има следи от шамари, което не било достатъчно за постоянен арест на съпруга й. Станало ясно също, че той съжалява за постъпката си. Очаквало се да напусне семейното жилище и да не пречи на предстоящия развод между него и жена му.

Освен това съдът взима предвид, че Найден Ангелов няма други присъди, реабилитиран е по обвинение за кражба от 2006-а година и срещу него не са повдигани обвинения за други случаи на домашно насилие.

Мъж нанесе средна телесна повреда на жена в Нови Искър

Мъж нанесе средна телесна повреда на жена в Нови Искър

Извършителят е задържан и с повдигнато обвинение

Малко по-късно от държавното обвинение информираха, че Районната прокуратура в Кюстендил ще обжалва в Окръжния съд в областния град освобождаването на Найден Ангелов под гаранция. Той е привлечен като обвиняем по досъдебното производство за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие.

В хода на разследването е установено, че на 10 март 2024 г. в жилище в Бобов дол мъжът причинил телесна повреда на съпругата си.

Престъплението, в което е обвинен, подлежи на прилагане на чл. 78А от НК - освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, като предвиденото наказание е до три години затвор.

Припомняме, че побоят беше заснет от дъщерята на насилника и жена му и бе публикуван от майката на пострадалата в социалните мрежи. След издирване мъжът беше задържан, но съпругата му отказа да подаде официално сигнал за побоя в полицията.