Работниците и служителите от "Тракия Глас България" ЕАД - гр. Търговище започват ефективни стачни действия с искания за увеличаване на допълнителните възнаграждения за положен нощен и извънреден труд и за увеличение на работните заплати. 

От КТ "Подкрепа" са заявили, че тези искания са предявени с покана за преговори през месец януари тази година, но са получили категоричен отказ за диалог от страна на "Шишеджам".

35% от общия състав на работниците ще осигури т.нар. "минимални дейности", предаде радио Шумен.

Производственият процес в "Тракия Глас България" ЕАД е непрекъсваем и при неговото нарушаване може да възникнат аварии с нежелани последствия.

Въпреки това представители на ръководството на заводите са обявили, че със започването на стачката ще се прекрати транспортното обслужване на работниците, които живеят в отдалечени населени места на Търговищка и съседните  области.

От пресцентъра на "Тракия глас България", уточниха, че исканото увеличение на работните заплати със 100 % многократно превишава инфлационния индекс в страната и че ултимативният начин за водене на преговори не е правилен.