Община Раковски няма да позволи пловдивски боклук да тръгне към завода в Шишманци, докато не получи от Пловдив гаранция за 5 милиона лева компенсации.

Според кмета на Раковски Иван Антонов и председателят на Общинския съвет Малден Шишков, ако до края на седмицата Славчо Атанасов не убеди политическите сили в Пловдив да одобрят подобно споразумение, ще предизвикат бунтове и протести.

До този момент пловдвиските общински съветници, включително и тези от ГЕРБ, са твърдо против 

Пловдив не е включен в програмата за управление на боклука в Община Раковски и това няма да стане, докато няма гаранция, че 5-те милиона ще бъдат получени, каза Шишков.

Парите са необходими за ремонт на 7 км път Раковски - Шишманци, който стига до екозавода. За реконструкцията имало проект, за който обаче предишното правителство не осигурило средства.

Дори и сегашното да ги намери, Раковски отново ще иска 5 милиона от Пловдив на два равни транша до края на идната година, категоричен бе кметът Иван Антонов от ГЕРБ.

Според управата на Раковски областният управител Иван Тотев, който е лидер на ГЕРБ, също подкрепя искането.
От своя страна Славчо Атанасов трябва да се консултира с Общинския съвет отново, като преди той определи позицията им като недобър управленски подход.