Три болници в Пловдив разкриват денонощни приемни кабинети за консултация на пациенти със съмнение за коронавирус, съобщава БНР.

Решението е на медицинския щаб по предложение на областния управител Дани Каназирева. Целта е да се облекчи работата на Инфекциозната клиника към УМБАЛ "Свети Георги".

Първият кабинет започва работа тази вечер в 19.00 часа в УМБАЛ "Каспела", а в полунощ в четвъртък срещу петък такъв ще заработи в Транспортна болница. Кабинет ще има и в МБАЛ "Свети Мина".

На място специалистите ще преценят дали болният ще бъде хоспитализиран или ще му бъде назначено домашно лечение.

Доц. Мангъров не разбира инатенето срещу бързите тестове

Доц. Мангъров не разбира инатенето срещу бързите тестове

Епидемиологичният надзор не се правел както трябва

По думи на Каназирева тези кабинети ще бъдат още един филтър за консултиране на пациенти със съмнение за коронавирус .

Медицинският щаб прие и предложението на директора на Спешна помощ - д-р Димитър Христозов, което предвижда разкриването на денонощен лекарски кабинет и в ДКЦ "Изток" в ромския кв. "Столипиново".

От Медицинския комплекс "Пълмед" пък съобщиха, че разполагат с лаборатория, която може да извършва диагностика за коронавирус с PCR метод. Вземането на проби става от 12:00 до 14:00 ч. всеки ден, а резултатите се предоставят в рамките на 48 часа.

Всички болници, които са определени от Оперативния щаб за лечение на заболели с коронавирус, са уведомени за възможностите на лабораторията в "Пълмед".

От "Софиямед" също съобщиха, че вече разполагат с лаборатория за диагностика на коронавирус с PCR метод.

Вземането на проби става осъществява извън лечебното заведение в обособено за целта място (кабината до Аптека "Софиямед"- бул.Г.М.Димитров 16) от 9:30 до 11:30ч. всеки делничен ден с предварително записване на тел. 0895 555 591.

И в Пловдив откриват лаборатория за изследване на COVID-19

И в Пловдив откриват лаборатория за изследване на COVID-19

200 души са под карантина...