"Принципно крайният срок на проекта е обвързан с множество фактори, касаещи препроектирането на парка. т.е. ние, в качеството си на главен изпълнител на проекта, едва ли сме единствената страна, която може да има волеизявление по отношение на крайните срокове. Основните фактори са и проектантът, и възложителят". Това заяви пред БНР Любомир Галчев, управител на "Галчев Инженеринг", фирмата, ангажирана с ремонта на "Западен парк".

По думите му основното прекъсване, което се е наложило, е свързано с препроекиране на алейната част на проекта. То беше от май до септември 2019 г.

Галчев дефинира процеса на изпълнение на проекта: "Изпълнение в последствие прекъсване поради от необходимостта от предпроектиране".

Западен парк е вторият "Граф Игнатиев" в управлението на София

Западен парк е вторият "Граф Игнатиев" в управлението на София

ПП МИР подкрепи независимия кандидат за кмет на Красна поляна Георги Миланов

Андрей Зографски от "Спаси София" коментира, че по договор изпълнителят има задължението да поддържа парка свободен, проходим, използваем през целия срок на изпълнение на договора.

Зографски напомни, че срокът не може да бъде по-дълъг от 365 дни. Това е четвъртият пореден срок, който се подава от възложителя. Той попита дали е окастрен (намален ли е обемът дейности) спрямо първоначалния проект от дейности - озеленяване, осветление, алпинеум.

Любомир Галчев увери, че строително-монтажните работи ще бъдат приключени до края на 2020 година. "Паркът ще бъде функционален и експлоатируем в доста по голям хоризонт напред след този ремонт", добави той.

Припомняме, че през август миналата година граждани недоволстваха, че ремонтът в Западен парк е замразен. 

През юли месец от общината съобщи, че ремонтът е спрян заради грешка при проектирането.

Граждани недоволстват, че ремонтът на Западен парк е замразен

Граждани недоволстват, че ремонтът на Западен парк е замразен

Имало много необезопасени изкопи