До няколко дни започва ремонтът на общинския пътя Моравица - Мездра, предаде БТА, позовавайки се на Христо Димитров, началник на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР- Враца. 

Пътят се ползва като обходен маршрут до София, след като пътя между Мездра, Лютидол и п. в. "Новачене" беше затворен за втори ремонт в края на юни месец.

По думите на Димитров след сигнално писмо, изпратено до община Мездра, са предприети нужните мерки за обезопасяване на пътната мрежа.

Тази сутрин се е провела среща между областния управител, кмета на Мездра, директорът на ОДМВР - Враца и началникът на охранителна полиция, като е станало ясно, че има изпълнител, който ще извърши ремонта.

След започването на ремонта движението ще бъде пренасочвано през селата Паволче и Челопек, а идващите товарни автомобили към Враца ще бъдат отклонявани на Златна Панега, посочи Христо Димитров.

Кметът на Мездра Иван Аспарухов каза, че участъкът Моравица - Мездра е бил ремонтиран преди няколко месеца, когато е станало ясно, че ще се ползва за обходен маршрут.

Според него на ден по пътя преминават общо около 10 000 превозни средства, като 2 000 от тях са тирове. По думите на Иван Аспарухов от тази сутрин се подготвя техника и се прави организация, така че да бъде максимално обезопасен процесът по предстоящия ремонт и извършен за кратко време.

Средствата ще бъдат от бюджета на община Мездра, уточни кметът.

Кметът на Враца недоволен от темповете на работа в някои участъци на пътя Мездра - Ботевград

Кметът на Враца недоволен от темповете на работа в някои участъци на пътя Мездра - Ботевград

Работи се по-бавно