Кметът на Враца Калин Каменов е недоволен от темповете на работа в някои участъци от разширението на пътя Мездра - Ботевград, на които се работи по-бавно. Това Каменов е коментирал пред журналисти, предаде БТА.

Кметът каза, че почти всяка седмица заедно с кмета на Мездра Иван Аспарухов се опитват да упражняват контрол на свършената работа с лични инспекции, въпреки че това не е тяхна работа. Според Каменов може да се работи по-усилено и посочи, че министърът на регионалното развитие и благоустройство, Агенция "Пътна инфраструктура" и техните екипи се информират за напредъка по строителните дейности.

Все пак има и места, на които е извършена сериозна работа, като кмета на Враца даде пример с изграждането на жп инфраструктурата край Мездра. Каменов смята, че този лот, който е от Лютидол до Мездра, ще е готов до края на годината.

Кали Каменов изрази надежда и лот 2, който е от Лютидол до Ботевград, също да е готов в този срок. Според него хубавото време може да се използва, за да се работи до по-късно.

В своята Фейсбук страницата кметът съобщи преди няколко дни, че се работи по доизграждането на пътните възли на две нива в Мездра, Дърманци и Ребърково, като "в долното ниво на пътен възел Дърманци вече са завършени основните строителни дейности. В участъка между 171-ви и 175-и км се изграждат два нови моста, като единият вече е завършен. В участъка от 161-ви до 175-и км строителните дейности са изпълнени на 67 %. От 175-ти до 194-ти км завършеността е близо 73 %".

Припомняме, че от 24 юни за втори път беше затворена отсечката Мездра - Лютидол - п. в. "Новачене" на път I-1, като причината е ремонт. Заради затварянето на този участък беше взето решение проходът "Петрохан" да бъде обходен маршрут за тирове, което предизвика недоволството на жителите на Берковица и село Бързия. 

АПИ: Безопасно е преминаването на тежкотоварни камиони през "Петрохан"

АПИ: Безопасно е преминаването на тежкотоварни камиони през "Петрохан"

От утре се ограничава движението по пътя Мездра - Лютидол