Започва текущ ремонт на създадената временна пътна отсечка между селата Крета и Ребърково. Ремонт е предвиден, въпреки че отсечката се използва като алтернативен маршрут за леки автомобили за включване в обхода при с. Ребърково в посока Ботевград.

Целта е да се подобри експлоатационното състояние на пътната настилка, съобщават от община Мездра.

Ремонтът се предприема във връзка с удължаване на крайния срок за изпълнение на строително-монтажните работи в участъка от пътен възел Мездра до село Лютидол от обект "Модернизация на участък от път 1-1 (Е-79) "Мездра - Ботевград" ЛОТ2 от км 161+367 до км 174+800".

По-конкретно, отсечка между селата Крета и Ребърково се използва като алтернативен маршрут за включване в обхода в посока Ботевград по Републикански път III-161 Ребърково - Рашково - Литаково - Ботевград и в посока София по Републикански път II-16 Ребърково - Зверино - Елисейна - Своге - Нови Искър.

Община Мездра призовава шофьорите да карат с повишено внимание в отсечката между Крета и Ребърково и да не затрудняват извършването на ремонтните дейности, за да приключат в максимално кратък срок.

Припомняме, че от 10 юни движението в двете посоки по път I-1 между Мездра и Лютидол бе спряно в участъка от 160-ти до 172-ри км за модернизиране на първокласния път. По план движението в участъка трябваше да се възстанови през декември 2023 г., но както става ясно, това няма да се случи, поне не и този месец. С нов краен срок от АПИ и община Мездра обаче не се ангажират.

Преди около две седмици пък контролиран взрив излезе извън контрол и причини щети на около 15 къщи и две коли. Инцидентът стана при разчистване на терен от международния път Е-79 до село Ребърково.

АПИ нищи защо къщи в Ребърково осъмнаха със счупени керемиди след взривни дейности

АПИ нищи защо къщи в Ребърково осъмнаха със счупени керемиди след взривни дейности

Разпоредена е проверка на изпълнението на строителните дейности при модернизацията на пътя Мездра - Лютидол