"39 милиона лева са отпуснати от Столична община за ремонт пътната инфраструктура в София. Общо 35 екипа работят на територията на Столична община, а над 40 са локациите, където се извършват ремонтни дейности. Приоритет на СО са улиците с обществено значение".
Това съобщи Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорта в Столична община, който инспектира ремонтните дейности по вътрешнокварталните улици в София.

Фандъкова: Големите ремонти започват

Фандъкова: Големите ремонти започват

Ремонтите влизат и в кварталите

По думите му от началото на седмицата тече активна работа по малките вътрешноквартални улици на София, които са подадени от районните кметове. "Във вътрешнокварталаната и второстепенна градска мрежа работим на база на това какво са ни дали районните кметове като приоритети", констатира той и посочи, че усилията на работниците са концентрирани изцяло около сградите с обществена значимост като болници, училища, детски градини и др.

Крусев допълни, че днес се подписват договорите за ремонт на улици като "Хемус", "Орех", "Феникс" и други. "Това са улици, които ще бъдат изцяло ремонтирани или изграждани в съответните райони, а паралелно с това се работи и по текущите ремонти на малките улички и големите булеварди", подчерта още той.

Плочките пред НДК не издържаха до края на европредседателството

Плочките пред НДК не издържаха до края на европредседателството

"Положението е разклатено"

На въпрос трябва ли хората да отместят колите си, за да може да се работи спокойно, Крусев заяви, че когато има по-широко място на екипите, които работят на улиците, това би довело до по-бързото изпълняване на задачата. "Във всички основни райони работим към този момент, 24-те района на Столична община, в Панчарево и в село Кокаляне", обясни Крусев и допълни, че заради ремонтните дейности са възможни задръствания.

София получава 41 млн. лева за ремонт на знакови места

София получава 41 млн. лева за ремонт на знакови места

Свързват в обща система културните пространства на столицата