Неяснота и притеснение присъства у гражданите на Пловдив, а по-конкретно живущите около района на Водната палата, след започналите ремонтни дейности. Транспортен възел на две нива е планиран да свързва бул. "Цар Борис III Обединител" и бул. "Марица - Юг".

Гражданите настояха за документи, които да посочват, че проектът е законен. Това и направи РИОСВ-Пловдив, която публикува екологичната документация, посочваща, че всичко е изрядно.

Регионалната инспекция предостави два документа, като единият е от 2013 г., който представлява уведомление за инвестиционното предложение за пробива под Водната палата. В него се констатира, че територията, която ще подлежи на ремонт, не попада в границите на защитени такива, което означава, че не е предмет на оценка.

Вторият качен документ е от 2022 г., който уведомява за частични изменения на параметрите на проекта. В него се описва, че предприетата актуализация предвижда прилагане на съвременна технология и скъсяване периода на ремонтните действия, което всъщност подпомага опазването на околната среда.