Хванаха двама румънски граждани да продават фалшиви златни пръстени в Монтанско, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Вчера около 09.30 ч. в РУ - Лом е постъпил сигнал от 25-годишен монтански жител, който съобщил, че същия ден около 09.00 ч. на път II-81 гр. Лом - гр. Монтана, в района на КПП "Кошовете", е закупил от непознати златен пръстен, с тегло от 20 грама, за сумата от 70 лв. По-късно потърпевшият е осъзнал, че пръстенът не е от благородния метал.

В хода на действията е бил получен и втори сигнал - от 20-годишен жител на село Владимирово, общ. Бойчиновци, който съобщил, че същия ден около 11.00 ч. на същия път в района на сeло Пишурка е закупил фалшив златен пръстен, представен за истински, с тегло от 20 грама, за сумата от 60 лв.

Служители от Районните управление в Лом и Монтана са установили двамата румънски граждани, на 32 г. и 31 г., съпричастни към измамите. По случая са извършени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, както и разпознавания и разпити на свидетели и на пострадали.

Образувани са две досъдебни производства по чл. 209, ал.1 от НК.

Митничари задържаха близо 70 000 "маркови" дрехи на Капитан Андреево

Митничари задържаха близо 70 000 "маркови" дрехи на Капитан Андреево

При проверки на два товарни автомобила