За 2018 година в столичния бюджет са заложени повече средства за миене на улиците - около 1 милион и 800 хиляди повече в сравнение с миналата година.
Това информира Фандъкова пред БНТ. Неизразходването от зимата средства също ще отидат за миене. Все още няма точни сметки обаче колко са те.

"Вече бяха измити основни булеварди", посочи  Фандъкова.

Над 20 екипа работят по ремонтите на столичната улична мрежа.

Според Фандъкова, след като е приключило обилното снеготопене, екипите веднага са били изкарани на улицата за ремонтните дейности по уличната мрежа и за почистване на улиците и междублоковите пространства. По думите ѝ почистващите фирми работят първо по главните булеварди, след което постепенно преминават към кварталните улици. Подобна е и организацията за ремонтите.

Метат София заради мръсния въздух

Метат София заради мръсния въздух

От екоминистерството подготвят стандарти за твърдото гориво

Столичният кмет обясни още, че екипите работят на около 40 обекта и всички върви по график. Цялата информация се качвала на сайта на общината - както за миенето на улиците, така и за ремонтите.

Тя определи зимата 2017 - 2018 година като "интересна" - лека, но с много динамично променящо се време. Поради това все още се изчислявало какви средства са спестени от по-леките метеорологични условия. По думите ѝ бюджетът със сигурност не е изразходван напълно.

Фандъкова иска общинарите да приемат бързо мерки срещу мръсния въздух

Фандъкова иска общинарите да приемат бързо мерки срещу мръсния въздух

Тази седмица двойно се превишават допустимите норми на фини прахови частици на ден

Според столичния кмет най-знаков и ключов за настоящата година обект е улица "Граф Игнатиев".
"Там предстои да се работи и от страна на Софийска вода, за да се подмени изцяло канализацията и водопровода, които са много стари. И със сигурност трябва да се реконструира подземната инфраструктура, за да може после да сме спокойни, че ще имаме повече живот на настилките", обясни кметът. Ще бъде реконструиран и площад "Славейков", градинката на "Св. Седмочисленици" и площад "Гарибалди".

В заключение Фандъкова посочи и че в София продължават да строят детски градини. През тази година предстои да се открият нови 4 детски градини, като в същото време започва строителството на други 8.

Фандъкова се хвали - 20 нови електробуса идват към София

Фандъкова се хвали - 20 нови електробуса идват към София

Приета е схема за поставяне на повече от 60 зарядни станции за електромобили