Предстои в София да дойдат 20 нови електробуса. Те ще се включат в системата на столичния градски транспорт по редовни линии до края на годината. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в рамките на международен форум в столицата за развитието на електрическата мобилност.

Кметицата отбеляза, че София се разраства и трябва да се отговори на тази тенденция. По димите ѝ днес основни предизвикателства са климатичните промени и опазването на околната среда, както и атмосферния въздух и чистотата. В тази връзка Столична община от няколко години изпълнява много ясна стратегия за развитие на София като зелен и иновативен град, допълни Фандъкова.

"Един от най-важните приоритети в тази насока е развитието на градския транспорт и неговото модернизиране чрез по-екологични превозни средства, разширяване на метрото, на електротранспорта, подмяната на трамваите, тролеите и автобусите", каза кметът на София Йорданка Фандъкова и добави, че СО си е поставила за цел да се вкарат в приложение възможно най-много електробуси и тролейбуси.

Затварят част от "Витошка" за автомобили

Затварят част от "Витошка" за автомобили

Променят посоката на движение по "Позитано", "Лавале" и "Княз Борис Първи"

Приета е и схема за поставяне на над 60 зарядни станции за електромобили. Трябва да се подготви процедура за нейното изпълнение.

Припомняме, чрез данъчни облекчения Столична община стимулира използването на електромобили и хибриди. Електромобилите, които са около 150 в София, имат и възможност да паркират безплатно в зоните за платено почасово паркиране.

Управляващите гербери в СО бягат от делото за цената на билета

Управляващите гербери в СО бягат от делото за цената на билета

Приемат нова наредба, с която да се измъкнат, разкрива зам.-председател на СОС от БСП