22 млн. лв. от Оперативна програма "Региони в растеж" се влагат в социална, образователна, пътна, административна инфраструктура и подобряване на градската среда в Перник. Тези средства ще го превърнат в привлекателно и желано място за живот. Това заяви днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова при своето посещение там в навечерието на празника на града.

В Перник тя откри ,,Парк на предизвикателствата" и ремонтирания мост над река Струма, които са част от общинския проект "Подобряване на градска среда в град Перник". Той е на стойност почти 4 млн. лв. и по него вече са реновирани над 32 000 кв. м. площи, сред които и междублоковото пространство в кв. "Тева". От обновената градска среда ще се възползват близо 88 хил. души, като е осигурена достъпност за инвалиди или семейства с малки деца.

Новооткритият ,,Парк на предизвикателствата" се простира на над 20 декара и включва съоръжения за отдих и игра на различни по възраст деца, зона за катерене, "скаутска зона", трасета за маунтинбайк и зона за логическа игра "Търсене на философския камък". По думите на регионалния министър тези атракциони ще направят парка прекрасно място за почивка и развлечение за всички жители и гости на града.

Министърът поздрави кмета Вяра Церовска и екипа й за проявената иновативност при избора на проектите, за да превърнат Перник в модерен европейски град.

По време на посещението си Аврамова съобщи и че се очаква аварийно-възстановителните работи по АМ "Люлин" да приключат до 22 октомври, след което ще започне ремонт на първокласния път през Владая.