Съвместното участие в учения на сухопътни формирования обсъдиха началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и командващият на Сухопътните войски на Украйна генерал-лейтенант Сергей Попко.

Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев се срещна днес с командващия на Сухопътните войски на Украйна генерал-лейтенант Сергей Попко. В разговорите участваха и експерти от Щаба по отбраната и представители на Командването на Сухопътните войски на Украйна.

Генерал-лейтенант Боцев подчерта значението на разширяването на взаимоотношенията между България и Украйна в областта на подготовката и изграждането на оперативни способности, чрез участието в съвместни учения и тренировки.

Генерал-лейтенант Попко благодари на българската страна за полаганите грижи и отношението към украинските военнослужещи, които продължават процеса си на лечение и рехабилитация в болничното заведение на Военномедицинска академия в Хисаря.

В рамките на срещата бе обменен опит по окомплектоването на въоръжените сили с личен състав.

Украинската военна делегация, водена от командира на Сухопътните войски генерал-лейтенант Сергей Попко, от 13 до 16 юни е на работно посещение в нашата страна. В първия ден от визитата украинските гости проведоха срещи в Командването на Сухопътните войски. По време на разговорите, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и генерал-лейтенант Сергей Попко обсъдиха съвместното участие на военнослужещи и формирования в международни учения и обучения.