Шуменската районна прокуратура води досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост за катастрофата с кола на НСО, съобщиха от Шуменската районна прокуратура.

Припомняме, в неделя, 15 септември, при катастрофа леко бе ранена председателката на 44-то народно събрание Цвета Караянчева. След катастрофата тя бе преместена с вертолет до болница. Караянчева има счупена ключица. 

Междувременно от болница "Лозенец" съобщиха, че на Караянчева е направена: "оперативна интервенция, при която се стабилизира костен фрагмент към раменната става. Остеосинтезата се извърши под рентгенов контрол с три винта. Хирургичната част продължи 30 мин. Пациентката прекара спокойно нощта".

Кола на НСО катастрофира край Хитрино
Обновена

Кола на НСО катастрофира край Хитрино

Трима за преглед в болница след катастрофа на пътя Шумен-Силистра

Разследването за катастрофата с кола на НСО е по член 343, ал. 1, буква "б" от Наказателния кодекс е започнало вчера. Сблъсъкът е станал след 10 часа на пътя Силистра - Шумен между два насрещно движещи се автомобила.

Единият от тях е на НСО и е бил управляван от служител на службата за охрана. В него е пътувала председателката на Народното събрание Цвета Караянчева.

Първоначално бе съобщено за трима пострадали, които са отведени в болница. Днес се съобщава, че само Караянчева е пострадала при пътния инцидент. Оказана й е медицинска помощ, а по-късно е била транспортирана в София. Назначена е медицинска експертиза, която ще установява степента на травматичното й увреждане.

Другият автомобил в инцидента е лека кола, управлявана от млада жена. Алкохолната проба и на двамата шофьори е отрицателна. Извършен е оглед на местопроизшествието. Разпитани са трима свидетели по делото.

Предстои да бъде назначена и автотехническа експертиза.