Общинският съветник от групата на БСП-София в Столичния общински съвет (СОС) Ваня Григорова обяви, че няма да присъства и няма да се подпише на извънредната сесия на градския парламент, посветена на задръстванията. Причината - предизборният характер на извънредната сесия на СОС, посочи тя на брифинг пред журналисти.

"Партийните формации да се научат, че предизборните кампании са затова, за да покаже на избирателите как могат да решават проблеми, а не да използват проблемите си за предизборните кампании", подчерта Григорова.

Според нея в момента не се предлагат решения, а единственият доклад, подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова от групата на ГЕРБ-СДС в СОС - за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения не бе подкрепен от останалите вносители на искането за извънредна сесия.

По думите ѝ транспортните работници губят 1 млн. лв. за месец октомври, а допълнителните възнаграждения влизат от ноември месец и то с по-ниски ставки. "Васил Терзиев не отговаря на писмото с искане за среща, ГЕРБ отказаха да вкарат ново искане за актуализация на бюджета, за да се осигурят средствата за транспортните работници", изтъкна Григорова.

Тя добави, че не може на гърба на хората да се пестят пари и да се правят предизборни кампании. Поради тази причина българския избирател ще покаже апатията си към ниската избирателна активност, смята Ваня Григорова.

Групата на "Синя София" в СОС няма също да участва в предизборния фарс на извънредната сесия на градския парламент, обяви на още един брифинг общинският съветник Иван Сотиров.

Според него не трябва да се прави политика за сметка на нерешените проблеми на софиянци.