Обстановката след пороите се нормализира. Това заяви директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Александър Джартов, цитиран от БНТ.

По думите му през изминалия ден в столицата са получени 93 сигнала за наводнени пътища, мазета и сутерени. Той уточни, че в момента ситуацията е спокойна и няма екипи на пожарната на терен.

Джартов посочи, че в Габровско вследствие на големия водосбор в единия от микроязовирите на територията на община Севлиево са залети селскостопански постройки. Той подчерта, че ситуацията е овладяна и няма опасност за населението.

Директорът на ГДПБЗН отбеляза, че речните корита и язовирите са под постоянно наблюдение, особено когато има и предупреждения за интензивни валежи. Те същевременно се изпускат, така че да осигурят необходимите обеми, така че да осигурят и поемането на по-високи води, когато има такива, каза още Джартов.

Припомняме, че през изминалия ден огромно количество дъжд се изля над различни части на страната. В столицата пък мъж бе ударен от мълния.

230 сигнала в София заради бурята

230 сигнала в София заради бурята

Над 18 екипа са работили през цялата нощ след снощната буря в София