Врачански бизнесмен призова чрез медиите компетентните органи да проверят имотното състояние на началника на ревизорите към НАП - Враца.

Според Марио Тончев, който е собственик на няколко фирми, целенасочено е бил обект на данъчни ревизии, които пречат на бизнеса му и уронват престижа му, съобщава БНР. 

Той съобщи, че през последните две години на две от фирмите му за търговия със семена и зърно са наложени актове за над 200 хиляди лева. След обжалване част от санкциите са отпаднали и той е платил 113 хиляди лева.

Според Тончев има тенденциозно отношение към фирмите му от страна на началника на отдел "Контрол" Валентин Николов.

Бизнесменът показа справки от публичния регистър за имотното състояние на данъчния служител и семейството му, въз основа на които изрази съмнение, че те са собственици на твърде много имоти.

В отговор Николов заяви, че не назначава ревизиите, а те се правят след оценка на риска, като за една от проверяваните фирми, предполагаемите щети са били за 630 хиляди лева.

Директорът на НАП - Враца Александър Александров каза, че в момента се прави друга ревизия на бизнесмена и с изявлението той цели да окаже натиск на контрольорите.