Тази сутрин градският транспорт в София започна движението си по график. Затруднения е имало в ранната утрин в движението между Владая и Мърчаево, но пътят се обработва, информира БНР.

Закъснения от около шест минути имат автобусите, движещи се по бул. "Сливница" от и за квартал "Люлин". Трамваите се движат по разписание, само в района на централна гара има закъснение от 4 минути.

Пътните настилки в столицата са мокри и хлъзгави. Снегът започва да се задържа по тротоарите и по покривите на сградите, а снеговалежът се засилва.

Фирмите, ангажирани със снегопочистването са обработили всички стръмни, опасни участъци и мостове в града със смеси против заледявания, съобщиха  от Столична община.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще направи проверка на снегопочистващата техника в града. Инспекцията ще започне в 10.30 часа на площад "Възраждане", а по-късно ще посети и Центъра за градска мобилност.

Призовават се водачите на моторни превозни средства да излизат на пътя с личните си автомобили само, ако са добре оборудвани за зимни условия, както и да карат със съобразена със зимната обстановка скорост.